Mamma till Wilma

Fredag:)

Kategori: Allmänt

Idag så blir de en tripp fram te stan för att träffa Linda en sväng, ska bli kul var ett tag sen som vi sågs o sen så har hon inte sett lilla Wilma än:) Igår så var våran BVC sköterska här o pratade lite om hur förlossningen o sånt hade varit o även mitt förhållande till min mamma o de är verkligen ett smatalsämne som aldrig tar slut o aldrig lär bli bättre överhuvudtaget så de är ju bara att inse fakta...men men hur jag än gör så är hon ju fortfarande min mamma o jag älskar ju henne men de är rätt så kneppigt att jag gör de egentligen så borde jag hata henne över allt annat. Så nu blir de fokusering på min familj o jag skiter i henne totalt.. Får se hur länge hon står ut med de:D
Jaja, nog pratat om henne. Ska försöka att palla mig iväg till duschen o sen göra mig i ordning för att gå ut en sväng=) Ha en bra dag allihop=)

//Emma<3

Länge sen.

Kategori: Allmänt

Var ju ett bra tag sen som man skrev blogg men har inte haft tid/orken för när Wilma har sovit så har även jag tagit mig en tupplur:) Nu så har Wilma hunnit o blivit 12 dagar:) Tiden går undan..Kändes som att de var igår som man låg där på förlossningsavdelningen o åt förlossningsfrukost...men men de är ju snart 2 veckor sen. Allt har gått jättebra med henne när vi har varit hemma, hon sover när hon ska o äter som hon ska med så allt flyter på väldigt bra faktiskt o de är väldigt skönt. Nätterna går förvånandsvärt bra, även fast att hon vaknar mellan 1-2 ggr men då är de bara att amma henne o sen lägga henne i sängen o med mammas täcke över så somnar hon så gott igen:) Idag så fick vi sova ända tills halv 10 så de var riktigt gott=)
Var ute i Skälvum igår o grillade o hade de allmänt gott, skönt att få komma hemifrån lite o bara koppla av. Brände mig oxå men satt lite snett emot solen så de blev typ bara halva pannan o lite på nästippen:O Ser rätt så roligt ut kan jag lova er..hehe.
Fick feber idag efter att jag hade varit en sväng till Babyproffsen för att köpa amningsinlägg o de var inte alls kul, mådde illa men de gick över sen men de tog en stund innan lilla febern la sig men nu så hoppas jag att den är på väg att tyna bort helt. Blir de värre så får jag ta kontakt med vårdcentralen imorgon bitti. Nä, nu får de räcka för idag orkar inte skriva mer o jag känner att jag behöver sätta mig i soffan en stund eller om jag pallar mig in o lägger mig istället. Ha en superbra kväll=)

//Emma<3

Förlossning/BB

Kategori: Allmänt

I onsdags så skulle vi vara inne på förlossningen vid halv 8 på morgonen.. o de var vi med.. Men gud var nervös jag var, skakade så nervös var jag. De var ju nu som vi skulle bli en familj helt plötsligt:) När vi kom in till förlossningen så fick vi ett rum o efter en stund så kom dom in o satte dropp i ena handen på mig:/ (aaaajj) sen så var de dags för katetern o den hade jag varit orolig över att den skulle göra ont när dom satte in den men de kändes inte ens kanske berodde på att jag blev bedövad:D Efter att dom hade satt den så sa dom de att nästa gång vi kommer in så är vi grönklädda o de är dags för din operation (kejsarsnitt) detta kommer att ske på förmiddagen o visst de gjorde de men gud va långtråkigt de var att ligga där o vänta tills klockan blev halv 11 o dom äntligen kom in o de var dags att börja operationen. När vi kom in till operationssalen så fick jag ytterligare ett dropp i andra handen o sen så var de dags för ryggmärgsbedövningen o herregud säger jag bara, den gjorde riktigt ont, men den tog iaf väldigt fort..kände bara hur tung jag började på att bli i benen hehe. Sen så började dom att skära upp mig o de var hur obehagligt som helst även fast att man var bedövad, kände bara att jag ville därifrån när dom började att skära o dra åt alla håll o kanter för att få ut henne men annars så gick allt väldigt snabbt o smidigt, de blev inga komplikationer som tur var:) Precis innan hon var ute så hållde nog jag andan för att jag skulle höra henne skrika o de var helt underbart att få höra hennes första skrik o då kom tårarna o jag var så lycklig lottad för att vi hade fått en dotter:) Älsklingen fick följa med ut när dom skulle väga o mäta henne osv o när dom kom tillbaka in till mig så såg jag bara hur stolt han var de glänste så i hans ögon:)
När dom väl hade sytt ihop mig igen o vi fick komma tillbaka till rummet på förlossningen så skulle vi få förlossningsfrukost o den var verkligen efterlängtad för jag hade inte fått äta nått på 15 timmar så de var gudomligt att äntligen få något o äta o dricka=) Sen efter vi hade varit nere på förlossningen i 3 timmar så fick vi åka upp till BB o försöka att landa o fatta vad som hade hänt. Allt gick bara bra o jag var uppe på benen på torsdag förmiddag (trodde jag aldrig) men är man envis så ger man sig inte så lätt hur ont de än gör^^ Åkte även hem på fredag eftermiddag för då hade jag verkligen lessnat på att ligga där uppe. O jag kan säga att de var hur skönt som helst att få komma hem igen=)

Här kommer lite bilder på lilla Wilma ifrån förlossningen/BB

Uppe på BB

Fullt upp hela dagen!

Kategori: Allmänt

Dagen börjar med att vi ska iväg till KSS igen..ska vara där inne halv 10 o sen så hoppas jag att de inte tar så lång tid för sen vid halv 2 så ska vi vara tillbaka i Lidköping för då har vi ett möte hos våran barnmorska, sen vid 3 tiden så skulle vi egentligen på ett möte på vårdcentralen om föräldrarpenning men jag vet inte om både jag o Roland ska gå på de lr om de bara blir sambon som gör detta.. De återstår o se vad jag orkar med efter dessa 2 möten som vi ska ha idag. Vet inte riktigt hur jag ska orka med allting idag men tack o lov så är jag ju inte ensam utan att jag har med mig Roland som stöd. 
Sitter här nu o är hur trött som helst o fryser som en liten stucken gris:/ Ska snart ta o göra mig i ordning de sista o kanske gå in o väcka Roland så att han hinner få i sig lite frukost innan de bär av till Skövde.

//Emma<3

Besök:)

Kategori: Allmänt

Usch för natten:/ Vaknade varje timme för att jag var tvungen att gå på toa o sen så kunde jag inte sova längre så runt 8 tiden så gick jag upp för att äta frukost o ta de lilla lugna (trodde jag) Katterna levde verkligen livet här imorses så jag blev så arg på dom så när klockan var 10 så gick jag o la mig igen o sov nog bara i 1½ timme o de hjälpte typ ingenting:( Sen så har jag vilat mest hela dagen o på eftermiddag/kvällen så kom Emma & Victoria på besök en sväng. :) Nu så ska jag ta de lugnt resten av kvällen o invänta Wallander - Blodsband för sen så ska jag sova..Ska ju upp tidigt imorgon för att åka in till KSS igen:/ Jävla flängande fram o tillbaka till Skövde.

Hoppas att alla har haft en bra helg:)

//Emma<3

Lång dag!

Kategori: Allmänt

Igår så vart de verkligen en lång dag! 
Ojojoj säger jag bara!!
Idag så blir de väldigt lugnt här hemma, eventuellt så kommer svärmor hit men de beror helt på hur vädret är hos henne idag...Men de märks när hon ringer senare. Nu så ska jag ta mig lite frukost o bara koppla av ett slag. 
Ha de gott allesammans.

//Emma<3

KSS

Kategori: Allmänt

Vid åtta tiden så bär de av in till KSS:/ Känns lite vedmodigt kan jag lova, har sovit hur dåligt som helst under natten o så var man ju tvungen att gå upp vid halv 6 för att jag ska hinna o äta frukost o dricka lite för efter 7 så får jag varken dricka lr äta något alls på ett par timmar:S Ser absolut inte fram emot denna vändning idag, vill bara lägga mig under täcket igen o bara glömma denna dag men men de går ju inte direkt. 
Är bara att hoppas att allt kommer att gå smidigt o bra som tur är så har jag min älskling brevid mig annars så hade jag nog inte gått igenom detta. Dagen kommer inte att bli lätt direkt med tanke på att ja varken får äta lr dricka nått förrens i eftermiddag:S Hur ska man överleva de.. ?? Jag kommer ju att må hur dåligt som helst jaja de ordnar sig säkert:) Mer uppdatering om hur de har gått kommer när vi har kommit hem igen.

//Emma<3

Samtal

Kategori: Allmänt

Samtalet med förlossningspersonalen gick bara bra idag:) Så nu känner man sig lite säkrare på saker o ting, men de är ju ändå en liten oro som man har. E ju helt normalt. Sen så gjorde vi ju misstaget att åka o hälsa på min mamma samtidigt för att de är på vägen hem.. ångrar verkligen till 1000 att vi åkte dit, hinner knappt komma dit förrens de börjar på att klagas över allt o alla:( Så vi åt mat där o sen så åkte vi vidare för att kolla hur de var med Mattias efter hans lilla olycka i fredags, han verkade iaf må ganska så bra efter omständigheterna o de är bara bra, jävla gubbe säger jag som låter barn åka på en fyrhjuling som inte funkar som den ska..Hur är människan funtad...Inte normal iaf. Jaja, huvudsaken är att Mattias mår bra just nu:)
För att komma tillbaka till förlossningsprat så kan de nog bli ett kjesarsnitt om vi inte har sådan tur att den vänder på sig självmant men risken var ganska så stor att den inte gör de pga att den har legat i säte i 8 månader så varför skulle den vända på sig nu egentligen?!? Känner mig inte så motiverad till kejsarsnitt direkt men huvudsaken är ju att barnet kommer ut förr eller senare:) Får veta mer om detta på fredag när vi ska in o göra vändningsförsöket o de roligaste är att jag får varken äta lr dricka nått efter klockan 7 på fredag morgon:O Kommer ju att vara vrålhungrig medans man ligger där :S Får gå upp i ottan o äta massvis o dricka hur mycket som helst innan klockan hinner bli 7:P Så nu håller jag tummarna för att dom lyckas att vända på bebisen så att de kan bli en vanlig förlossning. Den som lever får se helt enkelt=) 
Nu ska jag lägga mig i soffan en stund medans Roland e ute en sväng, ska försöka att hålla mig vaken tills ikväll men de kommer nog inte att gå så bra när jag väl sätter mig i soffan:D

//Emma<3

Smärta!!

Kategori: Allmänt

Natten har varit bra men ändå inte, har varit så svårt att sova efter att jag har varit uppe på toa o sen så har jag mest legat o vänt o vrit på mig i all evighet plus att de var så varmt i sovrummet så jag visste knappt om jag skulle ligga med täcke på lr utan. Vaknade vid 5 tiden o kunde inte somna om så bra:( 
Sen efter frukosten så fick jag så ont i magen eller nedanför, hållde i sig typ hela förmiddagen o lite till men sen så gick de äntligen över, har även haft ont i min högra sida konstant idag o de gjorde ännu ondare än när jag hade ont i magen..Vet ej va de kunde ha varit men de lättade ganska så rejält efter maten. Får se om de återkommer för då får jag ringa ett samtal. Nu så har man sett på Desperata hemmafruar som vanligt o de blir bara mer o mer intriger hela tiden:) Så nu måste man ju se nästa veckas avsnitt med.
Skulle ha haft en kvinna här idag som skulle ha pratat med oss om barnförsäkringar men vi ringde återbud med tanke på att jag visste inte hur dålig jag skulle bli under dagen men hon skulle höra av sig igen på torsdag så får vi se när vi kan ta en ny tid. 
Imorgon så ska vi åka in till KSS o BB för att prata om själva förlossningen o hur jag ser på de eller va jag är rädd för o hur allt kommer att gå till när man väl kommer in, få lite svar på olika frågor som man har. Känns riktigt skönt att man kan få den chansen=) Annars så blir de nog en lugn dag imorgon. Sen så igår så var vi o pratade med våran hyresvärd här i Drömstan om att vi ville flytta till en 3:a pga att vi ska ha barn, e lite lättare med större lägenhet som inte ligger på tredje våning, fast jag skulle helst ha velat hamna på första våning men där fanns de inte en chans att komma intill så vi ska titta på en 3:a på tisdag som ligger på 2:a våning istället.. Slipper man ett par trappor iaf:P Om den lägenheten är fräsch o de så blir den våran:) Åh, då blir de ett flyttlass den 1:a Augusti:) Hoppas Hoppas!! Nä, nu blir de kvällsmacka för min del o sen sängen så att man är pigg imorgon när man ska till KSS!

Over and out
//Emma<3