Mamma till Wilma

Dagis

Kategori: Allmänt

Idag var de dags för Wilma att göra sin dagis debut o de gick som en dans :) Sköönt! Dom blev lite chockade när dom såg mig kliva in genom dörren på Bullerbyn, vi var så välkommna så dom var hur trevliga som helst. Dom har gjort om lr ska göra om för när jag var där o praktiserade 09 så hade dom barn ifrån 1-6 år men nu så har dom enbart barn från 1-3 år o sen så får dom byta avdelning. Tycker att de låter som en väldigt bra idé så att dom har lite mer tid till dom små osv. När vi kom dit så var de bara vi där men sen efter en stund så kom de ett barn till som skulle ha "inskolning" samtidigt som oss. Fast dom hade börjat redan igår så dom ligger ju en dag före oss lr hur man nu säger=)

Kan ju säga att jag var redigt trött när jag skulle upp imorse för Wilma vaknade ilskrikande vid halv 5 imorse så de var bara till att gå upp o göra i ordning lite välling till henne o lägga sig igen, men klockan ringde tyvärr lite för tidigt hehe. Så när vi kom hem efter dagiset så gick vi alla o la oss o sov en timme men de känns inte ett dugg, ska bli skönt att lägga sig sen när BB är så att man kanske har en chans att somna efter de. Är ju dagiset imorgon med från 10-11 men sen är de sista dagen för denna vecka för på torsdag är de ju röd dag o sen så är de bara personalen där på fredags så de blir verkligen en mjukstart för henne denna vecka...:)
Nä, nu ska jag se om jag kan få i mig lite mat om jag orkar i värmen vill säga.. ;)
//Emma

Hmm?

Kategori: Allmänt

De var ju meningen att vi skulle till mammagruppens avslutning idag men de blev inte riktigt så, Wilma är inte helt kry o jag har inte heller mått bra idag så de var en världans tur att vi inte gick. Men men så är det, hade jättegärna velat gå men de tar vi igen vid nästa avslutning:D
Åkte med hem till mamma en sväng för att Roland skulle dit idag o byta bromskivor på hennes bil o när vi ändå var hemma så tänkte ja de att vi kunde följa med. Blev väl både si o så.. Mamma klagar på allt o alla hela tiden men ändå sitter hon är precis likadan. Jaja de är mamma i ett nötskal så de är ju bara att vänja sig helt enkelt, borde ja kanske ha gjort vid detta laget men tyvärr inte.
Imorgon så är de dags att åka till förskolan där Wilma ska börja o prata lite. Ska bli spännande helt klart. :) Vi ska vara där 10 så de lär bli en tidig kväll idag. Fast de blir d ju egentligen inte för jag MÅSTE bara se BB innan jag somnar. ;) Nä, nu blir de snart mat här..Älsklingen fixar den nu pga att jag är för trött o knappt orkar stå upp. Inte alls kul att vara såhär trött.. Efter de så vankas de bad av våran badanka<3
//Emma

Slappdag

Kategori: Allmänt

Söndag igen o veckorna bara springer iväg likaså helgerna. Förstår inte hur dom bara kan försvinna så fort som dom gör? Helt obegripligt. Har haft Lars på besök här i helgen så igår så bestämde vi oss för att ha en filmkväll med Pirates of the Caribbean filmerna:) Orkade bara kolla på första filmen så idag återstår de att kolla på dom andra 2:) Får kanske snart sätta fart o göra de om vi ska hinna innan dagen är slut.. ;) Vi alla mår bra här hemma förutom att Wilma nyser lite då o då, men jag hoppas att hon slipper bli förkyld. O jag mår ju som vanligt. Nu över till lite annat som jag måste få skriva av mig.
Fick reda på en sak häromdagen om min mamma (ovanligt?) Pratade med en gammal vän på msn o vi kom in på min mamma o då fick jag reda på att hon har en skuld där som är obetalad o de är 8 år sen hon lånade pengar av denne person.. 8 år sen!!!! O skulden är fortfarande obetald...De e ju fan inte sant! Skäms som fan för att hon håller på såhär, o de känns som att de är mitt fel även om jag vet att de inte är de, men skuldkänslorna sitter där o kommer nog alltid att vara där när de gäller henne. Vet ju att hon inte har betalat mina skulder som hon har lånat av mig men inte fan trodde ja att hon hade lånat pengar av andra som hon inte har betalat. Iofs så borde ja ju ha vetat om de. Blir så jävla arg!
Idag är de Mors dag o jag är världens lyckligaste mamma <3 till världens
goaste tjej. Du är min solstråle mammas guldklimp ;) Älskar dig
Wilma på hennes födelsedag<3

Blåsigt värre

Kategori: Allmänt

är de ute idag. Iofs så har ja inte varit ute o känt på hur mkt de blåser men de räcker ju med att se ut. hehe. Igår så var de ju dags att återvända till mammagruppen igen, o de gick bra till en början med men efter typ 10 minuter så blev Wilma väldigt gnällig o mammig. Skulle göra klart hennes pekbok men de hann jag inte med pga att hon inte ville vara någon annanstans förutom hos mig o de gick inte så bra när jag skulle klippa o klistra så de får vänta tills hösten istället då jag kanske har lite mer tid på mig att göra klart de:D
Vi hade inget speciellt på programet igår utan att vi skulle försöka göra klart dom grejorna som vi hade påbörjat på o sitta o småprata lite oxå. Blev bjudna på korv o bröd oxå. Men de hjälpte inte så mkt var ju nästan lika hungrig efteråt som jag var innan. När klockan närmade sig 4 så var de dags att gå hemåt o vi möte upp älsklingen som hade hunnit till örthagsparken (stavning?) för jag trodde att vi skulle sluta halv 4 men så blev inte fallet. Vi gick in på Stadium för att älsklingen skulle kolla på ett par nya skor som han behöver ha men vet inte om han hittade några speciella direkt. Var inte hemma förrens halv 6 på kvällen o jag var helt slut i kropp o själ, trött som en gnu så de var ganska så jobbigt att försöka vara vaken tills efter BB:)
Fick ju sovmorgon idag. Istället för att bli väckt av Wilma vid 7 så ringde telefonen vid 9 istället o de var såklart försäkringskassan. Så de var ju bara att gå upp o se glad ut. Ville ju sova mer men i samma veva så vaknade ju Wilma oxå. Supergreat. Jaja, har inte blivit mkt gjort av mig idag, men älsklingen har varit riktigt duktig o satt fast alla våra sladdar så att dom inte ligger på golvet så att man kan snubbla på dom. O nu står han o rensar ur våran klädgarederob som är överfylld av saker som vi ska slänga när vi får tillgång till bil.
Huvudet dunkar o tröttheten stiger sig fram sakta men säkert, kanske ska sätta W i ett bad så att jag vet vart jag har henne en stund framöver:) Vårat lilla badtroll<3
/Emma

Hon kom, hon åkte o vi blev överlyckliga :)

Kategori: Allmänt

Ringde min mamma i förmiddags o skulle kolla om hon skulle hit idag efter att hon mådde dåligt igår. Men idag kunde hon komma o även hennes väninna var med pga att hennes man ligger inne här på sjukhuset för att han skulle få blod. Min lilla extra pappa.. önskar honom all lycka till o hoppas att han piggnar till så att han får komma hem igen. Iaf så kom dom hit o de blev middag men mamma hon tror verkligen att hon äger allt när hon är med o ska laga maten, hon styrde o ställde som bara den o hade så jävla bråttom så de är inte sant, men men de blev ju bra ändå. Mycket tjafs om min bror o hans sambo.. Är ju så synd om dom nu (tycker dom själva) för Caroline ligger inne på sjukhuset för hon har tydligen fått blödande magsår o tror att världens ska gå under för de o de är enbart synd om dom, men sen att andra har problem de skiter dom fullständingt i för de är inte lika viktigt som när de gäller dom.
Blir så jävla förbannad när jag tänker på saken. Vi var för ett tag sen o hämtade en bäddmadrass hos Morgan o dom för att vi skulle köpa deras säng som nu står uppmonterad uppe hos oss o har gjort de i flera månader men vi har inte betalat den än för första gången som vi skulle betala den så bröt ju katten benet så att vi fick åka in till djursjukhuset med henne o betala en stor summa bara för att få henne röntgad o få lite smärtlindring, o för ett tag sen la vi ut våran bil på blocket för att vi skulle få den såld och de fick vi efter ett tag men natruligtvis så hade ju min bror sett att vi hade sålt bilen o fått pengar för den så då tyckte ju han att vi kunde betala sängen, men som R sa till dom då var att vi är ju tvungena att betala våra räkningar oxå.. För hade vi inte betalat in den hyran så vet vi ju inte vad som hade hänt o de ville vi ju inte riskera direkt så självklart prioriterade vi att betala hyran än att betala en säng. Som vi även tycker är ett jävla överpris som vi ska betala för skiten..Så vi funderar på att kika på en annan säng så att dom kan få tillbaka deras älskade säng som dom ska sälja vidare tydligen för att dom är tvunga att ha tag på biljetter till någon jävla Allan Jackson konsert! Gör man så? Inte fan hade jag gjort de iaf. Men men min bror är som han är.. Tänker endast på sig själv..Jävla egoist.
Oj, nu blev detta väldigt långt men jag hoppas att ni orkar läsa allt detta o få en inblick i hur jag har de.
Nu ska jag kolla vidare på BB o sen ska jag sova, är aptrött :O
/Emma

Inställt

Kategori: Allmänt

När Wilma fyllde 1 år här nu den 12 Maj så var de planerat att min mamma skulle komma hit o gratta henne men så blev inte fallet, utan hon bestämde att hon skulle komma idag den 19:e när hon hade fått pengar o jag pratade med henne igår o frågade när hon skulle komma o vad hon skulle köpa med till maten för den skulle vi tydligen äta här. så imorse så ringde ja henne för att checka av så att hon var på väg o även säga att vi kunde handla ihop här hemma istället, men när jag ringer henne så låter hon så "sjuk" o de var så synd om henne för hon hade tydligen åkt på maginfluensan inatt vid halv 3 o hållit på hela morgonen o de gör mig så förbannad för jag vet att de inte stämmer, jävla dålig bortförklaring som vanligt. Ledsen blev jag även fast att jag hade väntat mig detta.
Så nu bestämde hon att imorgon skulle hon komma...ska bli intressant men ja tror inte på de.
Nu ska jag lägga mig o lösa korsord :)
/En besviken dotter (åter igen)

...

Kategori: Allmänt

Morgonen började vid 9 här idag, jag hade så fruktansvärt ont i ryggen så jag kunde inte ligga kvar och sova..Tog en snabb frukost o sen så vaknade Wilma o de var dags att göra i ordning henne för dagen. Just nu så sitter jag o kollar på Rederiet säsong 2 :) Härligt att se en klassiker:D Snart så ska vi göra i ordning oss här o fara ut på en liten sak=) Hoppas att de blir bra.
Nä, nu ska jag se klart på detta avsnitt sen ska jag sätta lite fart..
/Emma

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Wilma o jag ska iväg till Bvc för att hon ska få sin vaccination som hon inte fick i torsdags då hon fyllde 1. Sen så var de meningen att vi skulle iväg till mammagruppen men jag tror att jag skippar den idag, känner mig inte 100% bra :S O sen så kommer nog Wilma att bli ganska så grinig o sånt efter sprutorna för de brukar hon alltid bli så då är de bättre att vi håller oss hemma. Fy fan va klockan går segt idag.. Är hur trött som helst men kan inte sova o jag fryser som fan...:(
Vill att de ska bli torsdag nu!!!...Kan någon trolla så att vi kommer dit fortare?!
Orkar inte skriva mer just nu..Hörs kanske senare.
/Emma

Regn

Kategori: Allmänt

Trist väder vaknade man till idag, men men då borde vi iaf då solsken imorgon? För efter regn så kommer ju solsken så ge oss SOL imorgon tack! Nu när jag ber om sol så kan jag väl få de, för när jag säger att de ska regna ja då gör de det självklart så nu ska jag se om de funkar lika bra när jag ber o sol:D
Idag har jag mått illa som tusan.. lr ja inte så mkt men de kommer i perioder
så då får denna söta bild hamna i min blogg idag:) Har ätit lite nu så jag
hoppas att jag kommer må bättre senare lr imorgon så att skiten försvinner, vill
inte bli sjuk nu oxå, men de skulle inte förvåna mig ett dugg!
Nu ska jag nog göra mig i ordning för att ta en promenad..ska se om sambon ska med oxå men han spelar nått spel så vi får se om han kan slita sig lr om jag får vänta tills han är klart...Typ imorgon;)
/Emma

Kalaset

Kategori: Allmänt

Kalset har varit lyckat o nu är hela familjen hur trött som helst, o de ska bli sängen för resten av familjen nu.. Iaf för mig. Kommer några bilder ifrån kalaset men skriver kanske lite mer om de imorgon.
Just nu orkar ja inte... måste sova känner ja.
Födelsedagsbarnet<3
Alldelses egen Bobby Car "Girly"
Wilmas goda prinsessbakelse :)
Over and out för min del nu....sussa så gott de ska jag göra.
/Emma

Helgen

Kategori: Allmänt

Fredag: Var i hemma o tog de lilla lugna.

Lördag: Packade vi på morgonen och sen så bar de av till Skälvum, grillning på eftermiddagen o de var himelskt gott. Sen solade vi typ hela dagen..hehe:) Såg även på en film på kvällen Terry, Roland, Sandra & Jag :) Skulle tydligen vara en action film men de var mer komedi.
Sitter i gräset ute i Skälvum o har de gott i skuggan :)
Ätit choklad för första gången i mitt liv...GOTT...:) Mmmm, Marabou
Söndag: Solat ännu mer, o nu så är jag röd igen.. Suck, glömde ju solkrämen hemma mitt pucko. Men men de är bara lite röd så jag kanske kom lindrigt undan ändå, Älsklingen däremot han är röd.. Oj hela ryggen.. Så de lär ju inte bli lätt att sova på ryggen inatt. hihi (skadeglädje) Men jag lär ju får sova på sidan (Blää)
Helgen har varit kanon... Wilma har lekt o busat med faster hela helgen o de har varit underbart. =)
Sen har Wilma testat på att dricka möjlk för första gången o de gillade hon starkt för den tog snabbt slut.. <3
Wilma o hennes faster kollar på när vi håller på att greja lite.
Wilma står på farfars Buick ;)
De var lite bilder av helgen.
Nu ska jag snart lägga mig ner o sova..Ha de gott alla därute
/Emma

Torsdag

Kategori: Allmänt

Fick ett samtal igår av min läkare o frågade hur jag mådde o om jag hade börjat med tabletterna, men nej de har ja inte, känner mig inte så värst motivierad egentligen men de känns som att jag måste ta dom bara för att arbetstförmedligen o dom inte ska ligga o trycka på att jag ska skaffa mig ett jobb. Vill ju få tillbaka min energi o ork. Så jag känner mig ganska så stressad av detta, men tack o lov att ja inte har hört något ifrån Ams än så länge. Hoppas innerliget att dom lyssnar på min läkare för annars så ska dom få med mig att göra kan ja lova.
Dagen har gått ganska så fort, men har hunnit med att tvätta våran matta som jag råkade spilla cola på igår lr förrgår så den hänger ute på våran balkong o ska torka men de lär ju ta all evighet. hehe Har även städat sovrummet så nu är de någorlunda i ordning, men de känns i kroppen men ändå så har ja inte gjort speciellt mkt. Hatar att inte ha någon ork/energi för detta är inte jag. Kommer nog aldrig att bli helt mitt gamla ja men man kan ju alltid försöka att stäva dit så får vi hoppas att jag lyckas en liten bit.
För övrigt så mår vi alla bra, Wilma utveckas för varje dag som går. :) Underbart att se. Duktig tjej är hon<3
/Emma

Grey´s Anatomy

Kategori: Allmänt

sitter ja o kollar på just nu o Callie o Arizona har varit med om en bilolycka. Callie ska nu opereras så nu får vi se om hon lr baby överlever lr om ingen överlever.
Skriver mer sen..Bye

Halvtråkig dag

Kategori: Allmänt

Inget bra väder är de inte, tydligen så har de snöat här i staden o på många andra håll och kanter men jag la aldrig märket till de kanske beror på att jag inte var vaken lr kollade ut just då. Wilma vaknde idag vid halv 9 o jag var aptrött men de var bara att ta sig i kragen o gå upp. Hon fick sitta o leka lite i storarummet en stund innan va satte fart, och medans ja letade upp kläder till henne. Bytte blöja o tog på kläder o sen gjorde ja i ordning lite gröt till henne så att hon fick o efter en stund så blev hon väldigt grinig så jag fick gå in o lägga henne igen så att jag kunde få äta frulle ifred. Orken har blåst bort totalt o jag borde gå o hämta ut mina mediciner igen men vet inte riktigt om vi har råd till de just nu. Får kolla på de, vet även att de är viktigt att ja hämtar dom men va ska man göra när man e lite lagom fattig? hihi
Har även ringt till banken i morse så nu är nog brevet på väg hit imorgon förhoppningsvis för ja behöver ha de i nästa vecka. Så lång tid ska de väl inte ta o få ett brev av banken?
Nu ska jag avrunda här för Wilma sitter o vill vara med i skrivandet..:P
/Emma

Snart denna dag slut

Kategori: Allmänt

Först vill jag säga de att de gick hur bra som helst på Barnmottagningen idag, Wilma har gjort enorma framsteg på bara 2 månader. Hon hasar sig framåt i rask takt, hon har börjat att gå med oss som stöd. Även fast att hon har gjort de i snart över 1 månads tid och gör en massa olika ljud för sig. Allt detta visade hon naturligtvis för läkaren som blev jätteglad. Våran goa unge satt o vinkade till henne hela tiden när vi var där o även när vi skulle gå så de är vad Wilma har för sig om dagarna nu, vinkar till allt o alla hela tiden:D
Annars så har dagen varit lugn. Fick besök av Pierre förut en sväng, spelade lite kort o jag vann naturligtvis båda gångerna :) hihi!
Just de ja, har skickat in min deklaration oxå för idag var ju sista dagen till att göra detta... så nu har man varit duktig igen. Synd bara att man inte får tillbaka några pengar.!
Nä, nu ska ja stänga ner här o knalla i säng är grymt trött.
/Emma

Barnmottagningen.

Kategori: Allmänt

Klockan 1 har vi tid hos barnmottagningen med Wilma, dom ska kolla hur hon har utvecklast sen sist då dom ville att vi skulle röntga hennes huvud men vi sa nej. Nu har hon kommit en bra bit på vägen. Hon tar sig framåt..Kryper ibland o hasar sig framåt oftast, full fart framåt o hon har börjat att gå med oss som stöd. Kommer nog ta ett tag till innan hon blir helt stabil i benen så att hon kan gå själv men de gör inget hon får ta de i sin lilla takt. Hoppas att de blir positivt resultat ifrån läkaren annars så vet ja inte vad jag gör. Men men de blir nog bra hur de än går.
Solen skiner idag med, sitter här i mina piratbyxor o hoppas att jag kan ha på mig dom sen när vi går så att de inte blir för kallt men de tror jag inte att de blir för de är inte ett enda moln på himlen:D
Idag ska vi även lämna in deklarationen o jag ska ringa ett samtal till banken så att jag kan skicka in de till försäkringskassan så att de inte blir något hopp tills jag får mina pengar.
Ska snart göra mig i ordning här o väcka Wilma igen så att hon är pigg o glad när vi ska till läkaren förhoppningsvis. :)
<3 Mamma & pappas ögonsten <3

1 Maj

Kategori: Allmänt

har vi tillbringat hemma lr ja de har vi kanske inte, men vi tog iaf en promenad till McDonalds som vi skulle ha gjort igår men då blev Wilma väldigt trött o var tvungen att nanna så de fick bli idag istället, Roland ville dit för att äta den nya glassen men de blev även lite mat såklart :) O glass till efterrätt :) Sen gick vi hem o precis när vi kommer hem så börjar de att regna så vi hade verkligen turen med oss idag.
Imorgon så måste jag ringa ett samtal till banken i Skara så att dom kan skicka mig ett nytt årsbesked till mig (slarvat bort de andra) :S Ligger någonstans i lägenheten men orka leta?! ;)
Idag så är de exakt 12 dagar kvar tills Wilma fyller 1 år. Vart har tiden tagit vägen? Minns de som igår när vi var inne i operationsalen o allt skulle ta början. Från 2 till 3 <3 Världens bästa lycka.
Nu ska jag se BB hörs en annan dag.
/Emma